Rolul unei firme de cadastru – Roexpertcad Bihor

cadastru bihorCadastrul este definit prin Legea nr. 7/1996, republicată în 2013, cunoscută sub numele de Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare.

Conform primului articol, alineatul , cadastrul si cartea funciară formează un sistem unitar şi obligatoriu de evidenţă tehnică, economică şi juridică, de importanţă naţională, a tuturor imobilelor de pe întregul teritoriu al ţării. Următoarele articole ale legii definesc scopurile existenţei acestui sistem. Acestea sunt în număr de patru:

1) determinarea informaţiilor tehnice, economice şi juridice referitoare la imobile;

2) asigurarea publicităţii drepturilor reale imobiliare, a drepturilor personale, a actelor şi faptelor juridice, precum şi a oricăror altor raporturi juridice, prin cartea funciară;

3) furnizarea de date instituţiilor publice ale statului, necesare sistemului de impozitare şi pieţei imobiliare;

4) contribuie la asigurarea securităţii tranzacţiilor imobiliare şi la facilitarea creditului ipotecar.

În concordanţă cu aceste scopuri definite de lege, firma Roexpertcad din Oradea execută lucrări de cadastru atât pe teritoriul municipiului Oradea, cât şi în întreg judeţul Bihor. Este vorba de cadastru imobiliar (case, apartamente şi construcţii industriale) şi de cadastru edilitar (drumuri şi căi ferate), de documentaţii cadastrale în vederea înscrierii în Cartea Funciară a imobilelor, de înscrierea unei construcţii noi sau de extinderea ei pe o parcelă înscrisă în Cartea Funciară, de alipiri, dezlipiri, construcţii şi terenuri.

Sediul firmei de cadastru Roexpertcad este în Oradea, piaţa Nucetului, nr.4, scara C, apartament 18. Există încă un punct de lucru în judeţul Bihor: la Aleşd, Piaţa Unirii, nr. 26.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s