Sistem de cadastru, cu fonduri europene

cadastru topografieUn număr de 750 până la 1 500 de localități din România vor beneficia, în prima etapă de realizare a cadastrului național, de sistemul care permite realizarea părții de parcelare, a declarat Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informațională, în cadrul unei emisiuni tv.

Astfel, Dan Nica a declarat, pentru Pro Tv, cu referire la realizarea cadastrului național: „Un proiect foarte interesant este acel Registru Agricol al României. Începe prima parte serioasă despre cadastru. El are un buget iniţial de 50 milioane de euro. Dacă vor fi economii şi suplimentări, sper să-l ducem la 100 milioane de euro, în care 750 sau 1.500 de localităţi vor avea pentru prima data sistemul care le va permite partea de parcelare“.

Pentru realizarea sistemului de cadastru vor fi utilizate și fonduri europene, în valoare de 500 de milioane de euro.

„În exerciţiul financiar 2014-2020 este prevăzută o sumă care se ridică la 500 milioane de euro pentru cadastru, prin fonduri europene, pentru România. Sperăm cu ce fac eu acum şi cu acea sumă să ne apropiem de finalizare 100%“ a declarat, pentru sursa citată, ministrul Nica.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s