Decizii ale guvernului privind cadastrul in zona urbana si rurala

cadastruGuvernul a inclus o strategie privitoare la cadastru, în programul pentru perioada 2014-2020. Va fi vorba de o abordare diferită pentru zona urbană şi zona rurală.

În zona rurală, unde premierul consideră că „oamenii nu au bani să îşi facă cadastru“, pentru perioada amintită au fost repartizate fonduri în valoare de 500 de milioane de euro, astfel încât să fie cadastrat, practic, întregul teritoriul rural al ţării.

În schimb, în zona urbană, o firmă privată care va câştiga o licitaţie publică va face cadastru acolo unde acesta nu a fost realizat şi, tot conform unei declaraţii a premierului, „din taxa pe care o încasează statul o parte plăteşte datoria la firma respectivă“.

De aceste proiecte de cadastru urmează să se ocupe Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, condus de Dan Şova (PSD). Acest departament a fost desemnat de Guvern ca unitate de achiziţii centralizată pentru produsele, serviciile şi lucrările aferente proiectului privind sistemul informatic integrat de cadastru şi publicitate imobiliară pentru mediul urban.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s