Cadastrul in Uniunea Europeana – Comitetul Permanent

cadastruInstituţia care reglementează activitatea de cadastru în Uniunea Europeană este Comitetul Permanent pentru Cadastru (PCC), întemeiat încă din anul 2002, în urma unei decizii comune a reprezentanţilor celor (pe atunci) 15 state membre ale Uniunii.

În 2002, în luna mai, s-a desfăşurat un prin congres referitor la cadastru în Uniunea Europeană, în cadrul preşedinţiei spaniole a UE, şi atunci s-a luat decizia întemeierii acestei instituţii. Ca urmare a acestei hotărâri, reprezentanţii celor 15 state europene s-au întâlnit în Italia, la Ispra, şi au dat aprobarea formală pentru întemeierea Comitetului.

Comitetul Permanent pentru Cadastru îşi asumă două obiective majore:

–         constituirea unei reţele de informaţii referitoare la cadastru, pentru a a facilita schimbul de informaţii, de expertiză şi practici între membrii Comitetului.

–         să reprezinte o legătură privilegiată între diferitele instituţii de cadastru din diferitele state ale Uniunii Europene şi diferite alte entităţi care au nevoie de informaţii referitoare la cadastru, pentru a-şi desfăşura activitatea specifică.

România a devenit membră a acestui Comitet odată cu aderarea la Uniunea Europeană.

Pentru informaţii suplimentare, puteţi vizita site-ul oficial al Comitetului Permanent pentru Cadastru din Uniunea Europeană.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s