Carti funciare digitalizate, in Bihor si alte 7 judete

cadastru bihor

Bihorul se numără printre cele opt judeţe din România în care toate cărţile funciare vor fi trecute, în perioada următoare, în sistem digital. Celelalte şapte judeţe care fac parte din acest proiect sunt, în ordine alfabetică: Alba, Arad, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Caraş-Severin, Harghita, Mureş şi Timiş

Licitaţia organizată în luna ianuarie de Agenţia Naţională pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară a fost adjudecată de o firmă privată din România. Aceasta va trece în format digital toate cărţile funciare din cele 8 judeţe amintite, în cadrul unui proiect al cărui cost total – suportat de statul român – se va ridica la suma de 47 de milioane de euro. Mai precis, este vorba de suma de aproximativ 5,2 milioane de euro pentru fiecare judeţ în parte.

Avantajele care decurg din trecerea cărţilor funciare în sistem digital sunt duble. Pe de o parte, se evită riscul degradării acestora, unul iminent în cazul utilizării suportului de hârtie, iar pe de altă parte accesul la informaţii se va putea realiza mult mai uşor, odată cu aplicarea proiectului.

Cadastru Bihor

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s